Hoe OCR organisaties helpt slimmer te werken

Wat is het?  

OCR-technologie, ook bekend als Optical Character Recognition (optische tekenherkenning), is een technologie die pixels op gescande documenten vertaalt in digitale gegevens, waardoor documenten volledig leesbaar, overzichtelijk en gedigitaliseerd worden. 

Kortom, OCR extraheert de gegevens uit geïmporteerde documenten en wijst de herkende gegevens toe aan de werkelijke locatie van de tekstuele inhoud in de documenten. Dit levert een eenmalige toewijzing op die kan worden gebruikt om het proces te automatiseren voor alle toekomstige documenten die van dezelfde leverancier worden ontvangen. 

 

 Toegevoegde waarde van OCR voor organisaties 

  • Snellere factuurverwerking omdat de tijd om op een klant te reageren na ontvangst van een factuur wordt verkort. Dit verbetert de algehele klantervaring. 

  • Fraudedetectie  

  • Besparing van kosten en tijd aangezien de geautomatiseerde verwerking van documenten de hulpbronnen aanzienlijk vermindert in vergelijking met een volledig handmatig proces. Het kan ook fouten en typefouten aanzienlijk verminderen. 

     

Hoe gebruiken we OCR bij Continia? 

Continia Document Capture gebruikt de bekroonde OCR-functionaliteit van ABBYY FineReader om ontvangen papieren en PDF-documenten te verrijken met gegevens, die worden gebruikt om deze documenten te registreren in Business Central zonder enige tussenkomst van de gebruiker. 

Om de documenten OCR te laten verwerken in Document Capture, kunt u de OCR-service van Continia Cloud gebruiken of de ABBYY FineReader Engine en Document Capture Service On-Premises installeren. 

Bij Continia maken we onderscheid tussen cloud- en lokale OCR.  

Standaard wordt de OCR-documentprocessor opgenomen in de basismodule bij aanschaf van een lokale oplossing. U kunt kiezen uit twee soorten OCR-oplossingen: 

Continia Cloud OCR – dat is een gehoste dienst op Microsoft Azure. Er zijn geen implementatiekosten, geen operationele kosten en u werkt altijd met de laatste versie van onze OCR-technologie.  

Continia OCR op locatie - wanneer u voor deze oplossing kiest, draagt u de implementatiekosten. In ruil daarvoor ontvangt u een groter volume gratis OCR-pagina's.  

Let op: voor het overschakelen van het ene OCR-type naar het andere moet een vergoeding worden betaald.